Acneärr

Det går att reducera sina acneärr utan laser!

De allra flesta drabbas någon gång av acne, acne kan yttra sig olika mycket för olika personer och i värsta fall så lämnar det kvar ett tråkigt minne i form av ärr i ansiktet. Det är många som känner sig obekväma med den gropiga och ojämna hy som blir.

Nu för tiden finns det många olika metoder för att lindra acneärr. T.ex. kan man använda Restylane Skinbooster.

Den här sidan berättar om acneärr och hur de kan behandlas utan operation och laser.


style=”display:inline-block;width:728px;height:90px”
data-ad-client=”ca-pub-5709296240048665″
data-ad-slot=”7793105298″>

Hur uppstår acneärr?

Man delar in acneärr i två kategorier: hypertrofiska ärr som ger en omvänd gropighet, en förhöjning i huden till följd av för mycket (överskott) av vävnad och atrofiska ärr som ger en gropar på grund av förlorad vävnad i ansiktet.

Efter acne är det också vanligt att det uppstår inflammatoriska processer. Det har visar sig som ett rött märke på huden. Märket är inget ärr i sig, utan en inflammerad bit av huden som kan ta flera månader att läka, ibland upp till 6 månader.

Om då en ny inflammation uppstår på samma område så kommer huden inte kunna läka detta och huden/vävnaden tar skada.

Detta leder till avsaknad av vävnad vilket leder till ett atrofiskt ärr. Visa gånger har man också en blandning av ärrtyperna efter att man haft acne. Större inflammation och bölder leder till större risk för acneärr.

 

Hur kan jag behandla acneärr utan laser?

Med en mycket tunn nål (spruta) injicerar man små microskopiska mängder Restylane Skinbooster under själva ärrvävnaden för att lyfta upp hud som blivit till en grop.

Har fördjupningarna/groparna även något som kallas ett bindvävsstråk, en bit vävnad som håller fast huden, så lossar man indragningarna med nålen när Restylanet injicerars.

Förut så har man alltid åtgärdat gropar (fördjupningar i huden) genom att man med en skalpell skär av bindvävsstråken, tack vare Restylane och andra typer av Hylauronsyror behöver man inte längre operera bort fördjupade acneärr.

Hur många gånger behöver jag denna behandling?
En kur brukar oftast innebära tre eller fyra injiceringar som sker vid separata tillfällen. Behandlingar sker med ca fyra-fem veckors mellanrum. Man ser ofta en viss förbättring redan från första behandlingen och vetenskapliga studier säger att trestegsbehandlingen så har huden både bättre fuktbalans och struktur, men också elasticitet.

Det brukar variera mellan ett halvår och åtta månader innan man gör ny trestegs-kur för påfyllning. Efter den första påfyllningen så förlängs tiden ytterligare till man kan göra nästa kur för påfyllning.

Finns det några risker med behandlingen?
Alla typer av behandlingar som innefattar Restylane har väldigt låg risk, eftersom ämnet som är Restylane redan finns naturligt i kroppen så är det väldigt sällsynt med dramatiska reaktioner.

Mer om de vanligaste biverkningar vid Restylanebehandlinar finns att läsa här.

 Vad är det för skillnad mellan denna behandling och en traditionell behandling mot acneärr?

Eftersom Restylane består utav Hylauronsyra, ett ämne som finns naturligt i kroppen, så är det mycket skonsamt mot både huden och vävanden under huden.

Förr så använde man skalpell för att skära av bindväv som höll fast huden (och därför drog ned den och skapade gropar), detta sliter väldigt mycket på huden och riskerna är betydligt större med tanke på alla infektioner som kan uppstå.

Att motverka acneärr med Restylane är betydligt snabbare, smidigare och mer skonsamt än att göra det på traditionellt vis.

Kan jag både använda Restylane och den traditionella medtoden?

Absolut. Vid väldigt svåra acneärr så kan det vara nödvändigt att både slipa hudytan och injicera Restylane för att få ett bra resultat med en len och elastisk hud.

Hur vanligt är det att drabbas av acneärr?

Detta är svårt att svara på med ett enkelt svar.

Akne drabbar ca 80% av befolkningen, så gott som alltid i tonåren. Vissa faktorer som är ärftliga spelar in i hur stor risk man löper för acneärr och för att undvika dessa så bör man inte klämma sina finnar! Man bör också vårda sin hud produkter som är speciellt lämpade för acnehy.

 

Mer om Restylane finns att läsa här.


style=”display:inline-block;width:728px;height:90px”
data-ad-client=”ca-pub-5709296240048665″
data-ad-slot=”7793105298″>