Alternativ till Restylane?

Injicering med Restylane är en väldigt bra behandling för de som vill förstora läpparna, släta ut hyn i ansiktet eller forma om näsan, det är så gott som riskfritt och nästan helt utan farliga biverkningar, men vill man inte använda sig av just Restylane så finns det finns andra alternativ som ger lika bra resultat.

Restylane är som bekant ett varumärke inom Fillers, alltså inte en substans eller ett ämne i sig. Det finns ett antal olika företag som producerar Fillers baserade på Hyaluronsyra (den aktiva substansen i Restylane), t.ex. Juvederm och Stylage.

Alternativ 1 – Juvéderm

Ett välkänt och uppskattat alternativ till Restylane är Juvéderm, en “Hyaluronsyresfiller” precis som Restylane, det baseras på samma substans/syra vilket gör resultatet icke-permanent och nedbrytbart av kroppen.

Prismässigt så ligger de båda märkena likvärdigt och oftast ger de samma kvalitativa resultat.

Vissa säger sig få ett mjukare resultat med Juvéderm men det är blandade åsiker om det.

Juvéderm produceras av företagt Allergan, ett Amerikanskt företag och har funnits på marknaden sedan 2006.

Många utav de kliniker som erbjuder Restylane erbjuder även Juvéderm. De senaste åren har Juvéderm vuxit och blivit det mest populära alternativet till Restylane.

Eftersom Juvéderm är en injektionsbehandling precis som Restylane så är riskerna de exakt samma, i vissa sällsynta fall har allergiska reaktioner uppstått men i övrigt är det endast infektionsrisken som finns, det är dock något man riskerar vid alla behandlingar där huden penetreras och inget unikt för Juvederm.

Nedan finns exempel på resultat vid Juvéderm-injektion:

 

Alternativ 2 – Stylage

Stylage är det tredje stora märket när det gäller Fillers. Stylage produceras av läkemedelsföretageet Laboratories Vivacy och baseras precis som Juvéderm och Restylane på Hyaluronsyra.

Företaget bakom Stylage kallar det för “Tredje generationers hudfiller” dock så innehåller Stylage samma verksamma substans och injiceras på precis samma sätt och används för att behandla områden.

De senaste åren använder fler och fler Stylage som alternativ till Restylane då det även innehåller mannitol, en helt naturlig antioxidant.

 

Här kan du läsa mer om Juvederm.

Här kan du läsa mer om Stylage.