Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är en substans, eller ett ämne som förekommer i kroppen helt naturligt. Det är den substans som gör din din hud spänstig

och hjälper den bibehålla fukt. Hyaluronsyra är viktigt för ett hälsosamt utseende.


I Fillers är ämnet i  form av en klar gel som sprutas in för att fylla ut huden under rynkor, fylla läpparna, forma näsan eller för att skapa tydliga kindben. När syran är i huden så förenar den sig med kroppens egna Hyaluronsyra, tillsammans så skapar de volym. Hyaluronsyra skiljer sig från många andra biologiskt nedbrytbara substanser och preparat då den inte är framtagen av ämnen som kommer från till exempel djur, Så eftersom syran förekommer naturligt i kroppen så är riskerna för biverkningar och allergiska reaktioner mycket små.

 

Hyaluronsyrans egenskaper

Både Restylane och Stylage är väldigt effektiva Fillers då de är mycket bra på att binda vatten.

När syran bryts ned så förvandlas även den till vatten, och Restylanes och Stylages förmåga att binda detta vatten gör att resultatet varar  längre. Stylage har även något som kallas Sorbitol i sig, Sorbitol är en antioxidant som gör nedbrytningen ännu långsammare.

Hur länge en Fillerbehandling varar är mycket individuellt, det beror på hudens struktur, hur gammal man är och vilken livsstil man har.

Vanligt är att Fillerbehandlingar sitter i i minst 6 månader, många väljer dock att göra en påfyllning efter bara någon månad för att försäkra sig om ett långvarigt resultat.

 

Källor

Wikipedia

Conturkliniken