Restylane Kindben / Sub Q Kindben

En allt vanligare Restylanebehandling, Kindben. Att forma sina kindben och göra dem mer definierade är idag ett mycket vanligt skönhetsingrepp.

Känner du att du vill ha mer definerade drag i ansiktet genom att få mer markerade kindben, då kan en Restylanebehandling vara lösningen.


För bästa möjliga resultat och en permanent lösning så rekommenderas ett kirurigiskt ingrepp om man vill få mer markerade kindben, då används Medpor, mer om detta finns att läsa längre ned på denna sida.

Men många läkare rekommenderar en behandling med Restylane-typen SubQ för att först se hur resultatet blir.

 

Fillers Kindben

SubQ är en av de tre varianter av Restylane som finns (alla typer av Restylane kallas även för fillers) skillanderna är partikelstorleken på substansen och mer om det finns att läsa här

Då SubQ har större partiklar och då ger ett mer långvarit resultat så rekommenderas den för mer omfattande utfyllnad som krävs om man vill ha mer markerade kindben.

Dock så är det så att Restylanet bryts ned utav kroppen betydligt snabbare när det injiceras i kinderna.

Så resultatet efter en SubQ-behandling runt kindbenen brukar avta efter några veckor upp till någon månad.

Prismässigt så är SubQ betydligt mycket dyrare än vanligt Restylane, så man får räkna med närmare 10.000kr för en restylane kindben-behandling med SubQ.

Förutom Restylane och Sub Q så finns andra typer av substanser som går att använda för Fillers kindben så som Juvederm, Azzalure m.m.

 

Sub Q Kindben

Att injicera Sub Q i kindbenet är en allt vanligare lösning när man känner att man vill ha mer markerade kindben.

Sub Q är en variant av Restylane som skiljer genom att den har större molekyler, alltså är substansen tjockare och resultatet varar längre.

I områden i ansiktet där man inte redan har ett stort lager med de naturliga syror som Restylane, Perlane och Sub Q innehåller så bryts substansen ned betydligt snabbare, därför rekommenderas Sub Q i dessa områden, just därför att den ger ett mer långvarigt resultat.

Att injicera Sub Q skiljer sig inte från att injicera Restylane, proceduren går till på samma sätt och biverkningarna och risker är de samma. Mer om biverkningar finns att läsa här.

Mer om Risker med Restylane finns att läsa här.

Det som skiljer sig är känslan när substansen sprutas in, eftersom Sub Q är en tjockare substans (eftersom molekylerna är större) så är det därför mer smärtsamt och biverkningarna i form av svullnad och smärtor känns av något längre.

 

Alternativ till Sub Q Kindben

Vill man ha ett permanent alternativ till Sub Q när man vill skulptera sina kindben så finns Medpor, det är ett poröst material som läggs mot kindbenet där det växer fast. Man skulpterar det i förväg så det passar ansiktsformen och ger det önskade resultatet.

Mer om Medpor finns att läsa här.