Restylane Skinboosters / Restylane Vital

Hyaluronsyra är en naturlig syra som förekommer i kroppen, ämnet har en fantastisk förmåga att binda vatten. Restylane Vital, som även kallas Restylane skinboosters,  är en speciellt utformat variant av hyaluronsyra som stannar länge i kroppen, till skillnad mot kroppens egna hyaluronsyra som ständigt bryts ned och byggs upp.

Restylane skinboosters injiceras i mycket små doser djupt under huden där det drar åt sig vatten och bidrar till en långvarig återfuktning.

Att behandlas med Restylane Vital

Ett typiskt behandlingsprogram går ut på tre behandlingar med 2 till 4 veckors mellanrum.

Restylane Vital har två användningsområden, det kan användas för att få bättre hud i ansiktet, på bröstet och halsen men också för att skydda och vårda särskilt utsatt delar av kroppen som till exempel händerna, knän och armbågar. Restylane skinboosters återskapar fukt men den ger också huden en möjlighet att stärkas och bli fastare.

Resultat med vetenskapliga belägg*

Restylane Vital har många gånger bevisats ge positiva effekter i flertalet kliniska studier. Man ser resultat redan efter den första behandlingen, sedan blir resultaten tydligare ju längre in i trestegs-programmet man kommer.

Bland effekterna så märker de flesta av en signifikant förbättring av hudens elasticitet, struktur och mjukhet.

Det rekommenderas att man upprepar behandlingen var 6e månad för att bevara och förbättra resultaten.

Restylane Skinboosters och Acneärr

De senaste åren har stora framsteg gjorts inom behandlingen utav acneärr, Restylane Skinbooster är numera det mest fördelaktiga och skonsamma behandlingsmetoden mot acneärr.

Här kan du läsa mer om acneärr.

Behandlingsområden som rekommenderas:

  • Ansiktet**
  • Läpparna***
  • urringningen och halsen
  • Händerna
  • Acneärr
  • Övriga ärrbildningar
*Länk till vetenskaplig studie om Restylane Vital: Länk
**För mer definierade kindben så rekommenderas inte Restylane Skinbooster, då passar en vanlig Restylane/Perlane/Sub Q-behandling bäst. Läs mer om Restylane kindben.
**För större läppar så rekommenderas inte Restylane Skinbooster, då passar en vanlig Restylane/Perlane/Sub Q-behandling bäst. Läsa mer om Större läppar.